Vakantiemuziek op CD in de kerk?

Beter afscheid nemen met Zang bij Uitvaart.
Regio Alphen a/d Rijn.

Gediplomeerd 

Kerkzangeres   

20 jaar professioneel

thuis in eredienst

Geschoold in uitvaartliturgie

Jouw favoriete cd-muziek horen in de kerk?

Lees eerst het verhaal van Olaf.

Olaf sprak mij aan. Vader was overleden en de uitvaart net achter de rug. 

Was het afscheid mooi,  vroeg ik hem,  en goed verlopen?

Och, op zich was het best mooi,  antwoordde hij,  het was in de kerk want vader ging daar nog wekelijks naar toe. En eerlijk gezegd was ik daar ook wel blij mee want met al die oeroude rituelen haal je natuurlijk best wel wat goeds in huis.


Alleen… met de muziek was het een beetje rommelig.

Rommelig, hoezo dan?  vroeg ik,  jullie hadden toch voor CD’s gekozen?

Jawel, hoewel ik van tevoren nog twijfelde…  Achteraf gezien paste deze muziek eigenlijk niet zo in de sfeer van het ritueel. En die onderbrekingen iedere keer maakte het onrustig. Het stoorde.

Wat gebeurde er dan,  vroeg ik?

Nou, iedere keer als de muziek aan de beurt was ontstond er verwarring en viel de ceremonie stil want iemand moest dan eerst naar een andere ruimte om de apparatuur te bedienen. Dat onderbrak hinderlijk steeds de sfeer. Het plechtige viel zo een beetje in het water.


En achteraf gezien,  vond ik de muziek zelf toch eigenlijk ook niet zo passen. Het was weliswaar Vaders lievelingsmuziek, want dat draaide hij altijd in de auto als hij ’s zomers op vakantie ging. Ik voel me nu verdrietig en heb spijt dat we voor cd’s hebben gekozen. En dat terwijl Vader altijd zo’n Pietje Precies was…

Wat anderen vinden

Beste Lia, nog heel hartelijk bedankt voor de indrukwekkende muzikale ondersteuning in de kerk bij de uitvaart van mijn moeder. Het afscheid is hierdoor extra waardevol geworden.

Bea van Zeijl

Wij ervaren rust en zekerheid bij kerkmuziek en vertrouwden daarmee op een waardige afsluiting. Mijn overleden vader was altijd al van de gezangen. Dat kon niet ontbreken op zijn uitvaart. Hij kon zelf ook prachtig zingen. Lia, je hebt ons een prachtige uitvaart gegeven.

Familie Haverkamp

Vader kwam altijd nog in de kerk. We wilden zijn wens respecteren en hem ook zeker met Gregoriaanse gezangen een waardig afscheid geven. Het was het laatste wat we nog konden meegeven. Maar bij het Ave Maria kwamen de tranen. Je hebt erg mooi gezongen, Lia. Bedankt.

Anoniem

Dierbare herinnering. Voor nu en voor altijd.

Kerkmuziek bij uitvaart. Indrukwekkend persoonlijk.

Wat je krijgt…


 • Emotioneel ontzorgd toeleven naar de uitvaart
 • fysieke nabijheid zangeres
 • Grote zeggingskracht van het onzegbare
 • Alle voorkomende gezangen, inclusief Ave Maria, Gregoriaans of psalmen
 • Herkenbare muziek voor álle aanwezigen
 • Samenzang

Betaalbaar de beste Vriend met jezelf

Jouw dierbare overledene het allerbeste willen meegeven, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd wil je spijt achteraf voorkomen. Want, na de uitvaart heb je het heus al moeilijk genoeg en kun je een 13-in-een-dozijn-gevoel missen als kiespijn. Ik zing speciaal voor jou uit muzikale overvloed en rijke traditie. Muziek voor daadwerkelijk meer vrede in jezelf en je situatie. Want de langstlevende relatie is die met jezelf.


Keuze uit de Schat der Kerkmuziek

Bekwaam achteraf spijt voorkomen. Veilig en vertrouwd, aan de hand van jouw wensen, samen liederen uitkiezen die, door de eeuwen heen bewezen, jou een sterk en waardig afscheid oplevert. Ik treed voor jou onopvallend op de voorgrond, voorbij de beperkingen en B-keuze van cd’s, zodat jij zelf grip hebt op de situatie en respect kan betuigen bij wat ècht belangrijk is.Zanginzet op het juiste moment   

 Zonder goed afscheid nemen heb je geen rouwverwerking maar stapeling van verdriet op verdriet. Ik heb voor ogen dat je tijdens de uitvaart jouw verwerking al op gang brengt, zonder dat je het door hebt. Dan heb je wel een krachtig ritueel nodig. Ik help jou met een aaneengesloten geheel, innig en waardig afscheid nemen, waar je voor altijd mooi op terugkijkt, en die jou gesterkt naar huis doet gaan. Ik spreek met mijn zang, ononderbroken, de juiste emoties aan, zodat je geen ondermijning van zeggingskracht krijgt en daardoor perspectief op levensvreugde misloopt.


Stimulans tot samenzang of meezingen

Delen is helen. Ik zing herkenbare muziek voor iedereen zodat jij en alle andere aanwezigen, fijn kunnen meezingen. Dat verbindt. We doen het samen! Zodat jij direct en dichtbij, zonder de afstandelijkheid van cd’s met het risico op isolement, jouw eigen emotionele vangnet creëert. Ik sla dat vangnet als een muzikale, warme mantel om jou heen.

Je dierbare voortaan anders nabij

De dood is een ongrijpbaar iets. Onbegrijpelijk eigenlijk ook. Maar het hoeft niet het laatste woord te hebben. Ik bezing levensthema’s die jou de overledene herkenbaar en veilig, voelbaar dichtbij, in jouw hart laat terugzien. Benut mijn zang om, met behoud van controle, in verstilling en je dierbare voortaan anders nabij, troost te vinden. Je redt het.

Zang van kerkmuziek bij Uitvaart. 

Wat je extra, daaruit voortvloeiend krijgt…

Beter afscheid nemen met Zang bij Uitvaart in Alphen a/d Rijn!

Acceptatie van wie en hoe je bent. Onvoorwaardelijk.

Wees gegroet Maria. Een gebed aan Moeder Maria doet iets met je. En zingen is dubbel bidden. Zelfs het meest verstokte hart kan zij doen verzachten. Zij drukt je aan haar hart, streelt je over je haar als was je haar kind. Kind toch, laat nu je tranen maar gaan… Je mag er zijn. Precies zoals je bent. Onvoorwaardelijk.

Hand in hand met je emoties

Het goed omgaan met je emoties, zodat je er later geen last van krijgt, is een kunst. Psalmen behoren met hun poëtische teksten tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur. Met hun taal raak ik jou zachtjes symbolisch en op het diepere vlak van jouw gevoel aan. Het enige wat jij hoeft te doen is rustig de klanken tot je te laten komen zodat je ervan open kan gaan. Met mijn zang laat ik leven stromen. Deze klanken zijn één van de grootste geschenken die jij jezelf kunt geven.

  Krachtig geheel met eeuwenoud uitvaartritueel

Gregoriaans: muziek van de stilte en drager van gebeden door de eeuwen heen. Ik houd van beide. Van muziek en van stilte. Ik volg er speciaal een opleiding voor, om de stilte in de muziek te kunnen vatten. Ik verklank jouw gebed en zet voor jou een stilteruimte neer, zodat je niet in de gapende zwarte leegte hoeft te vallen. Een stilte waar herstel over jou mag neerdalen van waar jouw gebed is gehoord.

Bemoedigd verder

Zonder rouwverwerking geen levensvreugde maar onmacht.
Maar hoe doe je dat, verlies verwerken? Ik wil dat jij met erkende emoties, in dierbare herinnering en gesteund, fier rechtop de toekomst tegemoet treedt. Dan is het wel belangrijk dat beperkingen van cd’s worden weggenomen. Ik help jou adequaat de draad oppakken, zodat jij met grip en goede moed, en jouw belang van goed afscheid nemen serieus genomen, verder kunt.

Omdat je wilt leven.

Dierbare herinnering. 

Tot in de eeuwigheid. 

De overledene, de uitvaart, de mensen. Ik begeleid jou in stoet, en langzaam gaan we op weg. We begeven ons op Heilige grond. Tot aan de Hemelpoort. Hier komt de stoet tot stilstand. Alleen de overledene mag verder.  

Dag mijn lieve, dáág…!

Hier laten we los. Instinctief weet je dat het goed is. We keren om en gaan gesterkt terug om te leven.

  Je kunt verder.

Betaalbaar speciaal voor jou en de overledene gezongen

Adequaat eigen wensen in juiste muziekkeuze
Gedegen onderscheid zonder poeha

Symbolisch geheel met het uitvaartritueel

Live geestelijke begeleiding

Perspectief voor jou en de overledene

Direct contact opnemen met Lia

Sterker dan je dacht

Ik zing voor jou wat je moeilijk zeggen kunt 

zodat jij, goed voor de dag komend, 

omringd respect betuigt, jezelf geeft wat je nodig hebt en weet dat het goed is.

Kies voorbereid voor kwaliteit

Dierbaar Afscheid. Vrede met jezelf en je situatie.

Dierbaar Afscheid.
Vrede met jezelf en je situatie.

Regio Alphen a/d Rijn      


 • Indrukwekkend persoonlijk afscheid
 • Omringd samen                        
 • Leven met perspectief 
347,= excl. 9% BTW
Pakketprijs. Betaalbaar de hoogste kwaliteit Speciaal op orgel begeleid door Simon Stelling.

Pakketprijs. Betaalbaar de hoogste kwaliteit.

Speciaal op orgel begeleid door Simon Stelling.

Regio Alphen a/d Rijn        


 • Hemels orgelspel
 • Vermaard stadsorganist                    
 • Orgelspel vooraf en bij weggaan
647,= excl. 9% BTW

Bonus 1

Troost tijdens uitvaart.

Ruimte voor je emoties op de juiste plek.

Verlies benutten voor persoonlijke groei.

Je rouwverwerking is al begonnen.


Bonus 2

Basis WEL-ZIJN ná uitvaart

Innerlijke kracht aanspreken en activeren.

En… van onschatbare waarde: Verdriet kan bewegen naar Dankbaarheid.

Veel gestelde vragen CD- of Live muziek?

Wat is de mooiste uitvaartmuziek?

Muziek die past in het uitvaartritueel en waar jij je goed bij voelt.

Wat is het belangrijkste voordeel van CD-muziek bij uitvaart?

Je favoriete muziek door je favoriete zanger(es) gezongen.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van CD-muziek bij uitvaart (in de kerk)?

De muziek is opgenomen in een studio en dus niet speciaal voor de overledene en nabestaanden gezongen. Met name voor andere aanwezigen bij de uitvaart kan dit afstandelijk overkomen.
De bediening van geluidsapparatuur bevindt zich vaak in een andere ruimte. De praktijk leert dat dit herhaaldelijk oponthoud en hinderlijke verstoring van de eredienst oplevert.

Mag je eigen geluidsapparatuur meenemen naar de kerk?

Vaak wel. Bedenk wel of het sfeerbeeld van je ghettoblaster in een kerk voor jou klopt.

Ik twijfel over mijn cd-muziekkeuze bij uitvaart in de kerk. Wat nu?

Bespreek je twijfel met de dienstdoende voorganger of ritueelbegeleider wat de mogelijkheden zijn. Hij/zij adviseert hoe je persoonlijk muziek kunt inpassen in een ritueel.

Wat maakt uitvaartmuziek persoonlijk?

Gek genoeg niet per se je favoriete song of die van de overledene. Passende muziek in (levens-) thema en soort ritueel maakt het vaak echt persoonlijk. Ook hoe de muziek gebracht wordt.

Mijn muzieksmaak is anders dan die van mijn overleden moeder. Wat nu?

Bespreek je dilemma met de dienstdoende voorganger of ritueelbegeleider. Hij/zij weet hoe je goed omgaat met een persoonlijke keuze maken.

Hoe neem ik waardig afscheid als uitvaartwensen nooit binnen de familie besproken zijn?

Bespreek je probleem met de uitvaartbegeleider en dienstdoende voorganger. Zij weten hoe je hier adequaat mee omgaat.

Wat is de meest effectieve uitvaartmuziek als het gaat over zingeving?

Muziek die symbolisch betekenis geeft met tekst waar jij steun aan ondervind.

Welke muziek past het beste bij kerkelijke uitvaart?

Kerkmuziek vormt één geheel met een kerkelijk ritueel. Persoonlijke inbreng in andere stijl is vaak mogelijk.

Wat is uitvaartmuziek met een verhaal?

Muziek waarin een verhaal wordt verteld die voor jou persoonlijk iets betekent.

Wat zijn psalmen?

Psalmen zijn gebeden uit de Bijbel die meer dan 2000 jaar geleden zijn geschreven door Koning David. Psalmen behoren tot de poëtische wereldliteratuur en werken door op dieper geestelijk en gevoelsniveau.

Hoe neem ik het beste afscheid bij uitvaart?

Volg je gevoel zonder er meteen een conclusie aan te verbinden. Bepaal waar je behoefte aan hebt en onderzoek mogelijkheden.

Is cd-muziek toegestaan bij kerkelijke uitvaart?

Ja, vaak wel. In een gesprek met de dienstdoende voorganger zal worden afgestemd welke cd-muziek is toegestaan en waar in de dienst die het beste kan worden gedraaid.