Comfortabeler leven met gemis?

Sterker na afscheid met live gezongen kerkmuziek. 

Uitvaart in kerk, aula of kleine kring. Regio Alphen a/d Rijn.

Gediplomeerd 

Kerkzangeres   

20 jaar professioneel

thuis in eredienst

Geschoold in uitvaartliturgie

De meeste Nederlanders hadden beter afscheid willen nemen.

Onderzoek laat zien dat de meeste Nederlanders beter afscheid hadden willen nemen. Van hen geeft 54 % aan onvoldoende over de dood te hebben gesproken met iemand die er nu niet meer is. Gevolg: zij hebben niet goed afscheid kunnen nemen waardoor hun verdriet groter is. Ook is rouwen na de uitvaart moeilijker geworden. Het rouwproces stagneert. Ze hebben spijt.


Ik behoorde ook tot die groep. Toen mijn vader in 2007 overleed, had ik nooit met hem over zijn naderende einde gesproken. Mijn band met hem was daar ook niet zo naar. Gelukkig had mijn familie helder voor ogen hoe zijn uitvaart eruit moest zien. Het moest in de kerk plaatsvinden. Immers, daar zaten we vroeger elke week. Teksten en liederen werden met zorg uitgekozen.


Het resultaat?  Indrukwekkend mooi.

null

Ik weet nog hoe ik me plechtig feestelijk voelde vlak vóór de uitvaart, toen ik bij vertrek uit huis met mijn hand op de knop de buitendeur dichttrok. Wonderlijk en opmerkelijk vond ik dat. Ik had mijn mooiste kleren aan en in vertrouwen ging ik het onvermijdelijke tegemoet.

Van het jaar na de uitvaart herinner ik me vooral hoe ik na 3 weken (!!) een gedicht schreef over vrede met mijn nieuwe situatie. Dat gedicht heb ik nog steeds. Ook ervoer ik dat mijn relatie met mijn vader verbeterde. Dat stopte dus niet bij de dood. De dood had niet het laatste woord. Verder vond mijn leven eigenlijk min of meer gewoon doorgang, tussen de huilbuien door, die vaak als vanuit het niets opkwamen maar in frequentie afnamen naarmate het jaar vorderde. Het rouwproces is me ontzettend meegevallen. Ik voelde me blij met het leven. Nog altijd als ik aan het overlijden van mijn vader denk, komt mij zijn mooie uitvaart voor ogen en voel ik weer de enorme troost die ervan uitging. Een dierbare herinnering.

Wat anderen vinden

Beste Lia, nog heel hartelijk bedankt voor de indrukwekkende muzikale ondersteuning in de kerk bij de uitvaart van mijn moeder. Het afscheid is hierdoor extra waardevol geworden.

Bea van Zeijl

Wij ervaren rust en zekerheid bij kerkmuziek en vertrouwden daarmee op een waardige afsluiting. Mijn overleden vader was altijd al van de gezangen. Dat kon niet ontbreken op zijn uitvaart. Hij kon zelf ook prachtig zingen. Lia, je hebt ons een prachtige uitvaart gegeven.

Familie Haverkamp

Vader kwam altijd nog in de kerk. We wilden zijn wens respecteren en hem ook zeker met Gregoriaanse gezangen een waardig afscheid geven. Het was het laatste wat we nog konden meegeven. Maar bij het Ave Maria kwamen de tranen. Je hebt erg mooi gezongen, Lia. Bedankt.

Anoniem

Zang bij uitvaart

Durven staan en gaan voor wat in je hart leeft.

Kerkmuziek bij uitvaart. Omdat je wilt leven.

 • Vertrouwd waardig afscheid nemen
 • Sterker staan dan je had gedacht    
 • Meer vrede met jezelf en je situatie


  Wat je krijgt…
  • Sterk afscheidsritueel. Beproefd door de eeuwen heen.
  • Afscheid nemen met zingeving
  • Liedteksten met grote zeggingskracht
  • In rust stilstaan
  • Geholpen met acceptatie van het onvermijdelijke 
  • Hoogwaardig onderscheid zonder poeha

Wat je verder krijgt

Hulp van Boven

Je wilt het goed doen.

Verstoord dagelijks evenwicht en gevaar van uitputting vlak voor de uitvaartplechtigheid liggen op de loer. Dan kun je wel wat hulp van boven gebruiken. Maar dan moet je er wel eerst om vragen. Met gezangen uit de schat der kerkmuziek help ik jou all-inclusive, met gestructureerd emotioneel houvast, waarmee je persoonlijk, waardig en beter afscheid kunt nemen.

Gezang en gebed eenvoudig geregeld

Veel mensen geloven het wel als het om inkeer of diepere levensvragen gaat. Maar je hoeft echt geen monnik te zijn voor een zinvol leven. Een fijn leven in flow kan al makkelijk bestaan door je gevoel te volgen. Met plechtige gezangen help ik jou met gemak en gratie stil staan bij jouw gevoel, dat daadwerkelijk een goed begin van gezonde rouwverwerking oplevert.

Zingend dubbel bidden voor jou en de overledene

Hoewel je vroeger altijd in de kerk kwam, heb je misschien toch moeite met bidden. Misschien voel je weerstand of weet je simpelweg niet (meer) hoe het moet. Ik bid dubbel en schakel Hemelse Hulp voor jou in zodat je, voorbij de angst voor verlies en rouw, moeiteloos goed geregeld hebt wat echt belangrijk is.

Begeleid worden wanneer je het geestelijk moeilijk hebt

Ook als je al lang niet meer wekelijks praktiserend bent.

Leven in overeenstemming met hart en hoofd dat al jouw wensen vervult is een levenskunst. Ik help jou all-inclusive invulling geven met behoud van oude vertrouwde waarden. Ik help jou, indien nodig, eenvoudig ‘eigen’ liederen te kiezen die volstaan, en passen bij kaarsenritueel of voorbede. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven wat je mooi vindt zodat je geen spijt achteraf hoeft te ervaren.

Ave Maria. Vast gehouden worden als jij mag loslaten

Niet voor niets heb je als kind zo vaak in de kerkbanken gezeten.

Nu komt die ervaring je goed van pas. Om je te laten omarmen. Je mag er zijn, precies zoals je bent. Voel zèlf de onvoorwaardelijke liefdeskracht van Moeder Maria. Zij houdt je stevig vast, zodat je straks getroost en bemoedigd verder kunt. 

Je redt het wel.

Klanken als Balsem voor de Ziel

Ook als je de kerk vroeger maar saai en langdurig vond.

Het in elkaar zetten van een goed afscheidsritueel waarin persoonlijk de juiste emoties worden aangesproken, is een kunst. Aan de hand van door de eeuwen heen beproefde structuren waaruit je kunt kiezen, zing ik voor jou kerkliederen die jou helpen stilstaan, en zonder vastlopen, innerlijk in beweging houdt.

Dierbare herinnering.

Voor nu en voor altijd.

  Veel mensen hebben na de uitvaart spijt en het niet gecommuniceerd hebben over de dood en uitvaart. Maar je hoeft niet alles tot in de puntjes op schrift te hebben. Een echt goed afscheid die voor jou werkt, hoeft namelijk maar uit enkele pijlers te bestaan. Met kerkmuziek help ik jou in veilige setting, volwassen en persoonlijk, inhoud en vorm geven, aan een laatste herinnering waar je serieus genomen, de rest van je leven mooi op terugkijkt en vrede mee hebt.

Zeker van goed geregeld

Waardig persoonlijk afscheid nemen
Gediplomeerde kwaliteit

Steun ondervinden aan liedteksten

Sterk staan en gaan

Gedegen begin rouwverwerking

Kies voorbereid voor kwaliteit

Dierbaar Afscheid. Vrede met jezelf en je situatie.

Dierbaar Afscheid.
Vrede met jezelf en je situatie.

Regio Alphen a/d Rijn      


 • Indrukwekkend persoonlijk afscheid
 • Omringd samen                        
 • Leven met perspectief 
347,= excl. 9% BTW
Pakketprijs. Betaalbaar de hoogste kwaliteit Speciaal op orgel begeleid door Simon Stelling.

Pakketprijs. Betaalbaar de hoogste kwaliteit.

Speciaal op orgel begeleid door Simon Stelling.

Regio Alphen a/d Rijn        


 • Hemels orgelspel
 • Vermaard stadsorganist                    
 • Orgelspel vooraf en bij weggaan
647,= excl. 9% BTW

Bonus:
Bemoedigd verder Leven na de dood

Een goed begin is het halve werk. Ik help jou bewust stil staan en het onvermijdelijke te accepteren zodat je natuurlijker kunt verwerken.

Staan voor je hart. Want je kunt het maar één keer goed doen.

Veel gestelde vragen uitvaart via kerk of aula

Ik ben uitgeschreven bij de kerk. Kan de uitvaart daar toch plaatsvinden?

Waarschijnlijk wel. Vaak kun je een kerkgebouw afhuren en ook je eigen ritueelbegeleider meenemen.

Wat is een woord en gebedsviering?

In een woord en gebedsviering word je geestelijk begeleid met woord en gebed. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng en er kan gevarieerd worden met de opbouwstructuur.

Mag ik meezingen met de gezangen bij uitvaart?

Jazeker. Bijkomend voordeel: zingen werkt helend. Houd er rekening mee dat in aula meezingen not done is terwijl dat in de kerk als positief wordt ervaren en ook wordt gestimuleerd.

Is er bij kerkelijke uitvaart ruimte voor eigen inbreng als In Memoriam?

Zeker. Ook een eigen tekst, gedicht of lied behoren tot de mogelijkheden die de uitvaart extra persoonlijk maken.

Wat is het voordeel van een kerkelijke uitvaart?

De krachtige symboliek en uitstraling van een kerkgebouw is onderdeel van een beproefd uitvaartritueel door de eeuwen heen.

Wat is het nadeel van een kerkelijke uitvaart?

Kiezen voor een kerkelijke uitvaart is je eigenlijk uitspreken dat je ergens voor staat. Sommige mensen hebben daar moed voor nodig. Ook kunnen gevoelens van ongemak bij landelijke terugloop kerkbezoek een rol spelen.

Wat is het voordeel van een uitvaart in aula?

Het is seculier, niet aan geloof gebonden.

Wat is het nadeel van uitvaart via de aula?

Er kan een lopende-band-gevoel optreden als er meerdere uitvaarten op een dag plaatsvinden. Vaak krijg je precies één uur de tijd.

Is de akoestiek in een kerk beter dan in een aula?

Dat ligt aan de gebouwen zelf en hoe ze zijn gebouwd. Traditionele kerkgebouwen hebben vaak een goede akoestiek. Moderne gebouwen zijn vaak lager en bij de bouw ervan is geen rekening gehouden met akoestiek.