Lia Moons

Dichterbij Vrede

Ik begon pas laat met zanglessen. Op mijn 28e. Mij toen bevindend in een moeilijke situatie van een lang slepende burn-out in een tijd dat dit woord nog niet bestond, zocht ik naar houvast en een doel om mij dagelijks richting te geven.


Ik had toen niet kunnen vermoeden dat ik 25 jaar later als soliste zou zingen bij uitvaarten en erediensten.

Voor mijn herstel werd ik destijds geholpen door veel mensen met hun alternatieve behandelingen. Ik leerde dat ik bij mezelf naar binnen moest gaan voor antwoorden, mijn hart steeds een stukje verder openen om te weten wat daar leefde. Ik begreep dat voor een gezond leven ik mij innerlijk spiritueel moest ontwikkelen. Ik leerde de rode draad zien en die oppikken. Zo werd zelfontwikkeling voor mij het sleutelwoord en dat is het tot op de dag van vandaag. Mijn volledige herstel van de burn-out duurde welgeteld 21 jaar.

Wat anderen vinden

Lia brengt dankzij een zekere sereniteit en sprankeling een muzikaal licht in de dienst.

Iris Bakker

Lia, je beschikt over een prachtige stem waarmee je op invoelende wijze de teksten vertolkt. Geen opsmuk of gekunsteldheid maar ingetogen en warm! 

Jacques Lemmens

Beste Lia, nog heel hartelijk bedankt voor de indrukwekkende muzikale ondersteuning in de kerk bij de uitvaart van mijn moeder. Het afscheid is hierdoor extra waardevol geworden.

Bea van Zeijl

Tevreden ZIJN

Gaandeweg mijn vaak moeizame voortgang door het leven merkte ik dat tevreden zijn voor mij een heel fijne staat van ZIJN betekende. Ook merkte ik het moeilijk te vinden om daarvoor uit te komen in een maatschappij waar veel om snelheid draait. Met stug volharden in dagelijkse oefening, groeide mijn spirituele ontwikkeling. En mijn innerlijke tevredenheid groeide mee.

Zingen in koren en kathedralen

Ik ging zingen bij kerkkoren waarvan de laatste 14 jaar in de kathedraal van Rotterdam. Eens zong ik zelfs in de Sint Pieter in Rome. Ik leerde van kerkmuziek houden en merkte dat teksten ervan vaak weerspiegelen waar ik innerlijk mee bezig ben. Ik leerde op een dieper niveau inzien in mijn dagelijkse problematiek. Ik ondervond en ondervind er steun en troost aan daar waar mijn levenspad moeilijker begaanbaar is.

Terug in de schoolbanken

Ik wilde meer weten over kerkmuziek en hoe dat goed uit te voeren. Ik ging terug naar de schoolbanken en begon aan een kerkmuziekopleiding. Want hoe zing je bijvoorbeeld een diepzinnige psalm waarvan de tekst behoort tot de top van poëtische wereldliteratuur? Of het mystieke Gregoriaans dat in de vroege middeleeuwen ook al werd gezongen. Mijn droom om zelfstandig zangeres te zijn begon aan te dringen om realiteit te worden.

Coronatijd

Waar koren in coronatijd niet mochten zingen, mocht een solist dat wel. Ik werd gevraagd te komen zingen tijdens weekendvieringen in de katholieke kerk. Heel bijzonder vond ik dat. Terwijl artiesten hun optredens noodgedwongen moesten staken, begon ik mijn professionele zangcarrière. 

Manier van leven

Met een jarenlange gedegen achtergrond van zang, les, zelfontwikkeling en spiritualiteit, durfde ik het eindelijk aan mijn hart te gaan volgen. Steeds een stapje erbij te zetten. En zang bij uitvaart is tot nu toe het resultaat. Dit is mijn manier van leven. Dit is wat in mijn hart leeft. Ik durf er voor uit te komen en ervoor te staan en gaan. Ik heb er vrede mee. Vrede met mijzelf en mijn situatie. Van die vrede wil ik delen.

Kies voorbereid voor kwaliteit

CD of Live muziek?

Ik zing speciaal voor jou uit muzikale overvloed en rijke traditie. Muziek voor daadwerkelijk meer vrede in jezelf en je situatie. Want de langstlevende relatie is die met jezelf.

Kerk of aula?

Met gezangen uit de schat der kerkmuziek help ik jou all-inclusive, met gestructureerd emotioneel houvast, waarmee je persoonlijk, waardig en beter afscheid kunt nemen.

Wil je gratis komen luisteren?

Bekijk mijn agenda voor de beschikbare datums